“Mια πινελιά από μέλι να χαϊδεύει το αχλάδι που στρογγυλοκάθεται στη ρόκα. Το φιλετάκι με το σιναπόσπορο που ψήθηκε αργά και βασανιστικά στο φούρνο, μας ξύπνησε αισθήσεις μαγικές, υπέροχες, γεμάτες φαντασία, έκπληξη και απόλαυση. Δίπλα μας δυο μπαρμπούνια ζωντανά γλυκοκοιτάνε τις καραβίδες που ακόμη αναυλίζουν ευωδιές και ιώδιο. Λίγο ασύρτικο κρασί από τη Σαντορίνη ξεπλένει με νότες λεμονιού.”Η συνοδός των αισθήσεων σε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού που δεν αναβάλλεται και δεν χάνεται με τίποτα.Τα Γράδα αποτελούν στη Θεσσαλονίκη του σήμερα έναν από τους λιγοστούς φάρους που αναζητούν το ωραίο, το νόστιμο, το ζουμερό και το θαυμάσιο σ’ αυτό που ονομάζουμε φαγητό. Είστε έτοιμοι;
Vasiliki Sem
πριν από έναν μήναΑπό τις καλύτερες εμπειρίες fine dining στην Ελλάδα! Εξαιρετικό φαγητό, ευγενέστατο και εξυπηρετικό προσωπικό και η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που αρμόζει σε αυτού του είδους τα εστιατόρια. Μια εμπειρία που θεωρώ πως όποιος έχει την δυνατότητα, τουλάχιστον μία φορά, πρέπει να την βιώσει!
nikos mezes
πριν από έναν μήναΕξειδίκευση στα θαλασσινά,εστιατόριο top επιπέδου σε παρουσίαση,γεύση,εξυπηρέτηση. Ωραιοι συνδυασμοί γεύσεων θαλασσινών με υφες διαφόρων υλικών. Εννοείται θα το ξανα επισκεφτώ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
γιαννης κουρκουμελης
πριν από 3 μήνεςΤο στυλ και το όλο concept δεν παραπέμπει σε εστιατόριο θαλασσινών για να γευτείς την αλμύρα της θάλασσας. Όμως νόστιμα ψάρια γευματισαμε και από το προσωπικό μέχρι τον ιδιοκτήτη όλοι προσπαθούν φιλότιμα και ευγενικά να σε εξυπηρετήσουν. Ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα.
Can Zah
πριν από μία εβδομάδαΤην πρώτη φορά που επισκεφθηκαμε το Grada nuevo πριν λίγους μήνες, φύγαμε με πολύ καλές εντυπώσεις. Το ψάρι ήταν εξαιρετικό (νομίζω συναγρίδα στον ατμό) οπως και το δεύτερο κυρίως, τα πρώτα επίσης καλά, το σορμπε λεμόνι ότι χρειάζεται για το τέλος. Τώρα, όταν τηλεφώνησα βράδυ για να κλείσω τραπέζι, μου είπαν ότι θα υπήρχε διαθέσιμο σε μισή ώρα και κάτι ,αν καθυστερουσαμε λίγο θα ήταν καλύτερα. Φτάσαμε στην ώρα μας, καθίσαμε στο πλάι, στην Κομνηνών που δεν είναι η καλύτερη επιλογή λόγω δρόμου και παρκαρισμένων μηχανών αλλά αυτό ήταν γνωστό από πριν και άρα οκ.Το θέμα είναι ότι με το που καθίσαμε και πριν πάρουμε καταλόγους, ήρθε άνθρωπος του σέρβις να ενημερώσει (διακριτικά) αγχωμένος τον κύριο που θα μας εξυπηρετούσε ότι πρέπει να πάρει γρήγορα παραγγελία γιατί η κουζίνα κλείνει σε μισή ώρα. Κατανοητό απολύτως εαν έχει ενημερωθεί ο πελάτης ,ωστόσο ειχαμε πάει χωρίς να γνωρίζουμε ότι όλα θα έπρεπε να γίνουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και σίγουρα δεν πρόκειται για φαστ-φουντ αλλά για ένα ακριβό εστιατόριο. Μετά την σούπα που προσφέρεται ως καλωσόρισμα, ήρθε το πιάτο που είχαμε παραγγείλει, με το ίδιο άγχος από άλλο πρόσωπο του σέρβις και επειδή το πιάτο αποσύρθηκε με ταχύτητα από μπροστά μου για να έρθει το επόμενο κ έκανα ένα αστείο, μου απάντησε σοβαρά 'κλείνει η κουζίνα '. Αν και πήγαμε πραγματικά με την καλύτερη διάθεση (υπήρχε άλλωστε η προηγούμενη άψογη εμπειρία) ακόμα και το φαγητό τώρα ,χωρίς να είναι καθόλου κακό, δεν μας ενθουσίασε όσο στην πρώτη μας επίσκεψη. Τέλος ,να πω ότι οι κυριοι και οι κυρίες στο σέρβις ήταν ευγενικοί και εξυπηρετικοί, με το θέμα του χρόνου βέβαια να τους αγχώνει και να αγχώνει και εμάς.
βασιλης ροκας
εντός της προηγούμενης εβδομάδαςΕίναι ένα μέτριο εστιατόριο με τιμές μισελεν. Δεν μου έχει ξανά τύχει να παραγγείλουμε ψάρι 2,5 κιλά και να μην το δούμε ποτέ καθώς είχε μοιραστεί στα πιάτα από την κουζίνα. Το ψάρι όλα τα σοβαρά εστιατόρια το φέρνουν και το ανοίγουν μπροστά σου. Τα υπόλοιπα πιάτα ως γεύσεις ήταν οκ αλλά οριακά οκ και σίγουρα απαράδεκτα για αυτές τις τιμές. Το προσωπικό όμως ήταν ευγενεστατο