Sign In

Blog

Αντώνης Παπαδόπουλος

View all posts by user

Sales Director @ Kleise.gr

Τι είναι η προπληρωμένη κράτηση;

Μια προπληρωμένη κράτηση υφίσταται όταν ο επισκέπτης πληρώνει ολόκληρο το ποσό, η ένα μέρος του ποσού για την υπηρεσία που έκανε κράτηση στην επιχείρηση. Η δυνατότητα προπληρωμένης κράτησης έχει πλεονεκτήματα και για την επιχείρηση αλλά και για τον πελάτη, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Από την σκοπιά της επιχείρησης, θα μελετήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες, ποια η διαδικασία και πως μπορούμε να αρχίσουμε να δεχόμαστε προπληρωμές για να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της. Η πλατφόρμα Kleise.gr σας προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία για να προσαρμόσετε τις προπληρωμές ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Ας αναλύσουμε λοιπόν κάποια καίρια ζητήματα πριν αποφασίσετε αν ταιριάζει το μοντέλο της προπληρωμής στην επιχείρηση σας.

Αξίζει να χρησιμοποιώ προπληρωμές;

Εξαρτάται από εσάς και τον τύπο της επιχείρησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Kleise.gr μόνο για απλές κρατήσεις, ή να προσθέσετε διάφορες υπηρεσίες που μπορούν οι επισκέπτες σας να προ-πληρώσουν. Έχετε 3 επιλογές σχετικά με τις προπληρωμές και τις υπηρεσίες επί πληρωμή.

  • Χωρίς Online Πληρωμές: Οι υπηρεσίες που έχετε προσθέσει στον τιμοκατάλογο δεν μπορούν να προπληρωθούν από τους επισκέπτες. Μπορούν απλά να επιλέξουν αυτές τις υπηρεσίες ως επιπλέον πληροφορίες της κράτησης. Παράδειγμα: Τραπέζι στην ταράτσα, τραπέζι στον 1ο όροφο, χωρίς προπληρωμή.
  • Προαιρετική Online Πληρωμή: Οι χρήστες έχουν την επιλογή να προπληρώσουν για την κράτησή τους. Έτσι μπορείτε να εξασφαλίσετε την παρουσία τους ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσετε τον χαμένο τζίρο από τις μη-εμφανίσεις. Εάν πληρώσουν και δεν εμφανιστούν στον χώρο σας, μπορούν να αιτηθούν refund (το Kleise.gr διαχειρίζεται όλες τις πληρωμές και επιστροφές χρημάτων, δεν χρειάζεται να αναλωθείτε σε τίποτα) ή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να αλλάξουν την κράτηση. Όταν σας επισκεφθούν όμως πρέπει να έχουν το ποσό που έχουν προ-πληρώσει, διαθέσιμο για κατανάλωση στην επιχείρηση σας. Από την άλλη, επειδή η πληρωμή είναι προαιρετική, μπορούν να επιλέξουν να μην πληρώσουν καθόλου online αλλά απευθείας στον χώρο σας! Είναι στο χέρι τους. Σε κάθε περίπτωση, εαν σας εξυπηρετεί αρκετά το μοντέλο αυτό της προ-είσπραξης, μπορείτε να προσφέρετε κάποια κίνητρα ώστε ο πελάτης να την προτιμήσει. Παράδειγμα: Κούρεμα, Μανικιούρ, 1 μπουκάλι στο νυχτερινό σας κέντρο, είτε το πληρώνουν online είτε όχι.
  • Απαιτείται Online Πληρωμή: Οι επισκέπτες σας πρέπει να πληρώσουν για να είναι έγκυρη η κράτηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online κρατήσεις μόνο για προπληρωμές και να έχετε παραδοσιακές τηλεφωνικές κρατήσεις για οτιδήποτε άλλο. Παράδειγμα: Τραπέζι VIP, κάποιο event στην επιχείρησή σας κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ενεργοποιήσετε τις online προπληρωμές, πρέπει να χειρίζεστε όσους πελάτες προπληρώνουν με εξαιρετική συμπεριφορά και να ανταμείψετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν προπληρώνοντας την κράτηση τους. Καταρχάς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε την υπηρεσία που έχουν προπληρώσει, την επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα. Σε κάθε περίπτωση, σας παρέχονται όλες οι απαραίτητες δυνατότητες και ρυθμίσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, και τους πελάτες σας ευχαριστημένους. Μπορείτε να ορίσετε την διαθεσιμότητα για συγκεκριμένα time slots και να εγκρίνετε μία-μία τις κρατήσεις σας, απενεργοποιώντας την Αυτόματη Επιβεβαίωση κράτησης. Έτσι κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή και αποφεύγονται λάθη και επιπολαιότητες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν προμήθεια 8% που λαμβάνει το Kleise.gr για τον χειρισμό των ηλεκτρονικών πληρωμών. Όπως γνωρίζετε, από πληρωμές POS και κάρτας δεν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθούν εντελώς οι προμήθειες ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι πιο ασφαλείς και γνωστές πύλες πληρωμών όπως το PayPal (έως και 3,49% + 0,49 Є ανά συναλλαγή) έχουν μεγάλες προμήθειες. Για παράδειγμα, ένα προπληρωμένο κούρεμα 10Є με PayPal (0,349Є + 0,49Є ≈ 0.84 Є) ή Stripe είναι σχεδόν ζημιογόνο για το Kleise.gr συνυπολογίζοντας την αρχική προμήθεια 8%, τα λογιστικά και τις τραπεζικές προμήθειες πληρωμής στον λογαριασμό σας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προπληρωμένες κρατήσεις για μεγάλες συναλλαγές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ευχαρίστως μπορούμε να συμφωνήσουμε μια χαμηλότερη προμήθεια που είναι δίκαιη και για τις δύο πλευρές. Επίσης, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε μια επιπλέον χρέωση κράτησης στους πελάτες σας (πχ κούρεμα 10€ + 1€), αν και δεν συνίσταται. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα για απλές κρατήσεις, χωρίς προπληρωμές, η για κάποιες μέρες να δέχεστε και προπληρωμές, εξαρτάται από εσάς!

Για ποιες υπηρεσίες μπορώ να προπληρωθώ;

Παρακάτω αναλύουμε κάποια παραδείγματα όπου ορισμένοι από τους συνεργάτες μας χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές προπληρωμές, ανάλογα με την επιχείρησή τους.

Nightclubs/Bars: Προσφέρετε Standard/Premium φιάλη και κανονικό/VIP τραπέζι σε διαφορετικές τιμές, με τη δυνατότητα Προαιρετικών Προπληρωμών ενεργοποιημένη. Ορισμένοι προσφέρουν εκπτώσεις για προπληρωμένες κρατήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η μη εμφάνιση και τα χαμένα έσοδα. Άλλα μαγαζιά αφήνουν ένα μήνυμα στην επιβεβαίωση κράτησης “Μπορείτε να προπληρώσετε για την κράτησή σας για να προσπεράσετε την ουρά”. Άλλοι έχουν ενεργοποιήσει την επιλογή Απαιτείται Online Πληρωμή με Ελάχιστη Κατανάλωση για κάθε τραπέζι (χωρίς συγκεκριμένη υπηρεσία) όπου πιστώνεται αυτό το ποσό στο τραπέζι τους για κατανάλωση.

Εστιατόρια: Κάποια εστιατόρια έχουν προσθέσει το μενού τους και επιτρέπουν στους επισκέπτες να κάνουν κράτηση και προαιρετικά να πληρώσουν για τα πιάτα. Προσφέρουν προετοιμασία του γεύματός τους πριν από την ώρα της κράτησης, οπότε όταν οι επισκέπτες καταφθάνουν στο μαγαζί για φαγητό, τα πιάτα τους είναι ήδη έτοιμα και σερβίρονται γρήγορα. Πολλοί επισκέπτες χρησιμοποιούν αυτήν την προσφορά! Η συμβουλή μας πάντως, είναι προτιμότερο να προσφέρετε πιο ευέλικτες υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και λάθη στη συνεννόηση, αλλά εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα με τόσο δημιουργικούς τρόπους, πρέπει να είστε υπεύθυνοι και να προσφέρετε τις υπηρεσίες που έχουν πληρώσει οι επισκέπτες σας.

Κουρεία/Υπηρεσίες Ομορφιάς: Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προσθέσει τις υπηρεσίες και τις τιμές τους στον Τιμοκατάλογο έχοντας ενεργοποιήσει την Προαιρετική Online Πληρωμή: Επιχειρήσεις στον κλάδο της περιποίησης δυστυχώς μάχονται με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά No-Show με παραδοσιακές μεθόδους κράτησης και με μεγάλο κόστος απώλειας εσόδων. Τώρα, μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη για κάθε κράτηση και εάν οι πελάτες δεν εμφανιστούν, μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους σε άλλη ημερομηνία. Με αυτόν τον τρόπο, η μη-εμφάνιση του πελάτη σχεδόν εξαλείφεται (καθώς έχει ήδη πληρώσει) και αν συμβεί, η επιχείρησή σας δεν έχει χάσει κέρδη αφού έχετε εισπράξει το ποσό και ο πελάτης απλά θα αλλάξει την κράτηση του σε νέα ώρα που βολεύει και τελικά θα σας επισκεφθεί.

Επιχειρήσεις Δραστηριοτήτων: Επιχειρήσεις όπως Μπόουλινγκ, Μπιλιάρδο, Escape Rooms, γήπεδα, πίστες, συνήθως προσφέρουν πολύ συγκεκριμένες υπηρεσίες, οπότε μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τις online κρατήσεις με πληρωμές. Αντί να περιμένετε τους πελάτες σας που έχουν κάνει κράτηση και μπορεί τελικά να μην εμφανίζονται, μπορείτε να του προσφέρετε μια καλή προσφορά για προπληρωμή.

Εκδηλώσεις: Διαμορφώστε εύκολα τις υπηρεσίες έκδοσης εισιτηρίων σας, με Απαιτούμενη Online Πληρωμή. Έτσι μπορείτε πανεύκολα να προσφέρετε προπληρωμένη κράτηση για τις εκδηλώσεις σας!

Περισσότεροι Τρόποι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις online πληρωμές με πολύ δημιουργικούς τρόπους που θεωρείτε ότι θα καλύψουν τα κενά με τα οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα η επιχείρησή σας. Το ευέλικτο και έξυπνο σύστημα κρατήσεων μας, μπορεί να σας εξοπλίζει για να κάνετε τις ιδέες σας πραγματικότητα, οικονομικότατα και χωρίς κόπο!

Ποιοι είναι οι μέθοδοι πληρωμής που προσφέρονται;

Κατά την κατασκευή του Kleise.gr, η βελτιστοποίηση της ασφάλειας ήταν υψίστης σημασίας για εμάς. Συνεργαστήκαμε μόνο με τους κορυφαίους παρόχους πυλών πληρωμών στον κόσμο για να εγγυηθούμε την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ολοκλήρωσης πληρωμών και αγορών. Ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής του πελάτη, εσείς λαμβάνετε τα χρήματα σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή σε άλλον λογαριασμό που θέσατε, χωρίς να σας αναλώνεστε στους τρόπους πληρωμή του πελάτη. Εμείς κάνουμε όλη την διεργασία και την μεταφορά χρημάτων ανάλογα με την μέθοδο που χρησιμοποίησε, και σας μεταφέρουμε τα χρήματα κατόπιν αιτήματος στην σελίδα Έσοδα. Οι τρόποι πληρωμής αυτοί υπάρχουν καθαρά για λόγους διευκόλυνσης του χρήστη.

| Kleise.gr
Μέθοδοι πληρωμής που προσφέρει το Kleise.gr στους πελάτες σας.

  • Κάρτα: Χρεωστική, Πιστωτική, Prepaid. Γενικά κάρτες οποιωνδήποτε ειδών και τραπεζών. Η πληρωμή με κάρτα γίνεται μέσω Stripe, της κορυφαίας και πιο γνωστής πύλης πληρωμών στον κόσμο. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει την κάρτα του στο Kleise.gr για εύκολες μελλοντικές πληρωμές. Τα στοιχεία των καρτών δεν αποθηκεύονται ποτέ στη βάση δεδομένων μας, αλλά στο Stripe με πλήρη κρυπτογράφηση.
  • Apple Pay / Google Pay: Ανάλογα με την συσκευή του χρήστη, εμφανίζεται το κουμπί του Apple Pay για iOS συσκευή, ή Google Pay για Android και Chrome. Η ολοκλήρωση της πληρωμής εγγυάται από το Stripe.
  • Τράπεζα με SEPA Direct Debit: Ο SEPA (Single European Payments Area) είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών όπου καταναλωτές, επιχειρήσεις και άλλοι οικονομικοί παράγοντες πραγματοποιούν, αλλά και δέχονται πληρωμές σε Ευρώ, σύμφωνα με ένα κοινό και ομοιόμορφο πλαίσιο κανόνων. Ο πελάτης ουσιαστικά γράφει το IBAN του και εξουσιοδοτεί το Kleise.gr και τον πάροχο πληρωμής SEPA που χρησιμοποιούμε, το Stripe, να επικοινωνεί με την τράπεζα του και να χρεώνει το ποσό που αναγράφεται.
  • PayPal: Φυσικά, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να πληρώσει με τον PayPal λογαριασμό του.
  • Viva Wallet: Με το πλέον γνωστό ελληνικό payment gateway, ο πελάτης ανακατευθύνεται σε ασφαλές περιβάλλον της Viva Wallet όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Viva πορτοφόλι του, την κάρτα του, το IRIS Online Payments των ελληνικών τραπεζών και άλλες μεθόδους πληρωμής που παρέχει η Viva Wallet.
  • Revolut Pay: Εάν ο πελάτης χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική τράπεζα Revolut, του παρέχουμε την πλέον εύκολη και γρήγορη λύση, που με ένα πάτημα στο κινητό ή ένα σκανάρισμα QR Code από υπολογιστή, έχει ολοκληρώσει την πληρωμή του. Το Revolut Pay είναι διαφορετικό από την κανονική πληρωμή με κάρτα Revolut, είναι μια νέα λύση που προσφέρει η Revolut για ακόμα πιο εύκολες πληρωμές σε ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου με ένα κλικ ανοίγει η εφαρμογή της και ο πελάτης πληρώνει.
  • Kleise.gr Wallet: Με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Kleise.gr ο πελάτης δύναται να χρησιμοποιήσει funds που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του, είτε από προσφορές, κουπόνια, πόντους επιβράβευσης, είτε από κανονική πίστωση χρημάτων προηγουμένως.

Ποια είναι η διαδικασία προπληρωμής;

Όταν χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές προπληρωμές του Kleise.gr, η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Επισκέπτης πληρώνει online μέσω των των παραπάνω τρόπων πληρωμής και οι εισπράξεις οδηγούνται σε λογαριασμούς μας.
  2. Ο επισκέπτης λαμβάνει email επιβεβαίωσης πληρωμής κράτησης με Απόδειξη Είσπραξης.
  3. Ο επισκέπτης έρχεται στο χώρο σας για την κράτηση του με το ποσό που πλήρωσε online διαθέσιμο για να ξοδέψει. Πρέπει να παρέχετε στον πελάτη την κανονική απόδειξη που θα δίνατε σαν να πληρώνει κατευθείαν σε εσάς.
  4. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, μπορείτε να Ζητήστε την Είσπραξη των ποσών που έχουν πληρώσει οι επισκέπτες σας, στη σελίδα Έσοδα και το Kleise.gr θα σας μεταφέρει όλο το ποσό των εισπράξεων μείον την προμήθεια στον Τραπεζικό σας Λογαριασμό, το PayPal, τον λογαριασμό Revolut ή με άλλο τρόπο που έχετε δηλώσει.
  5. Ταυτόχρονα θα λάβετε email με Τιμολόγιο για τις υπηρεσίες μας, με το ποσό της προμήθειας της συνολικής είσπραξης που ζητήσατε.

Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία Είσπραξης Πληρωμών και το Kleise.gr την τηρεί. Εάν οι πελάτες σας δεν πληρώσουν διαδικτυακά, το Kleise.gr δεν θα λάβει μέρος σε καμία είσπραξη, πληρωμή, η λογιστική υποχρέωση, δηλαδή λειτουργεί μόνο ως διαμεσολαβητής των επισκεπτών σας και της επιχείρησή σας για την διαδικασία της κράτησης. Το Kleise.gr δεν μοιράζεται δεδομένα κρατήσεων πέρα από τις ηλεκτρονικές πληρωμές για τις οποίες πρέπει να υπάρχει διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, δεν είναι υποχρεωτικό να δέχεστε προπληρωμές, είναι απλά ένα εργαλείο που σας παρέχει το Kleise.gr και μπορείτε να αξιοποιήσετε κατά το δοκούν.

Αυτά λοιπόν είναι κάποια συχνά ερωτήματα που λαμβάνουμε, και θεωρήσαμε απαραίτητο ότι πρέπει να γνωρίζετε τις απαντήσεις τους. Για οποιαδήποτε άλλη απορία, είμαστε στη διάθεση σας.

Related Posts

Leave a Reply